lukoil-banenr

 

Viitorul C1 vine în 2012

Pilot Autoexpert

Viitoarea generație a modelului C1 de la Citroen va debuta în 2012. Cea de-a doua generaţie a lui Citroen C1 va crește în dimensiuni dar și va capata un design mai agresiv. Viitorul look va fi inspirat din aspectul modelelor din noua gamă DS, deși designerii de la Citroen afirma ca ar putea păstra unele elemente de la actualul model. Prima ce vom regăsi în viitoarea generație va fi uşa hayon-ului ce rămâne identică cu cea folosită de actualul C1.
Viitorul C1 va fi mai mare însă va fi construit pe aceeaşi platformă cu Peugeot 108 şi Toyota Aygo. El va fi mai lung cu aproximativ 15 centimetri decât actualul model, ceea ce îl va transforma într-un rival pentru Renault Twingo. Oficialii de la Citroen consideră ca Twingo este un competitor de top al segmentului său şi presupun că noua versiune a lui C1 ar trebui să surclaseze modelul de la Renault.
Următoparea generație C1 va fi echipată cu un propulsor în trei cilintri si o capacitate de 1,0 litri care dezvoltă 75 cai putere. Ulterior posibil ca cei trei producator ce folosesc aceiași baza tehnica vor realiza și un motor 1,2 THP ce va dezvolta 135 cai putere. Posibil acest motor va fi prezent în versiunea DS a lui C1, care va avea un nivel de echipare deosebit şi un aspect special.

Comentarii