lukoil-banenr

Viitorul Ferrari F70 imaginat de un român

Constantin-Gabriel Radu este un designer român, specializat pe design industrial din domeniul transporturilor şi care lucrează pentru Pininfarina, la studioul din Russelsheim, Germania. Recent, ne-a atras atenţia prin propunerea sa de urmaş al lui Enzo, pe care îl denumeşte Ferrari F70.

Pilot Autoexpert

Deloc surprinzător, Ferrari F70 aminteşte destul de mult de una dintre cele mai recente creaţii ale renumitului studio de design, Ferrari P 4/5, realizat de Pininfarina pentru colecţionarul James Glikenhaus. În principal, similarităţile se regăsesc la nivelul parbrizului şi acoperişului, cabina fiind realizată în stil carlingă, centura mediană urcând uşor spre spate.

La nivelul farurilor şi stopurilor, însă, designerul român apelează la idei împrumutate de la Ferrari 458 Italia, în timp ce fantele sculpturale de pe capota faţă par un tribut adus lui Enzo. Surprind suprafeţele largi ale caroseriei, muchiile laterale nefiind asociate cu fante uriaşe de aerisire, ceea ce contribuie la impresia de sculptură a maşinii.

Comentarii