lukoil-banenr

Înlocuitor lui Mercedes SLS AMG, numit Mercedes AMG GT, promite să fie cel mai frumos automobil desenat de specialiştii mărcii din Stuttgart.

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de actualul SLS, viitorul AMG GT va fi mai mic, pentru a putea lupta în segmentul dominat de Porsche 911. Gorden Wagener, designerul şef Mercedes-Benz, spune că norocoşii care l-au privit pe viitorul AMG GT l-au comparat cu Jaguar E-Type în materie de frumuseţe.

mercedes-benz-gt-fhe-10164

Wagener consideră că modelul pe care l-a desenat echipa condusă de el are mai multe elemente clasice decât Jaguar E-Type şi că acestea nu vor deveni niciodată demodate. Surse din cadrul mărcii germane anunţă că modelul va fi foarte scund şi că nu are nicio linie pe profil. Motorizarea va fi un V8 twin-turbo de 4.0 litri, aşteptat să livreze aproape 500 CP.

Prezentarea oficială a noului Mercedes-Benz AMG GT este programată pentru Marele Premiu al Germaniei, organizat în iulie. Actualul supercar din gama Mercedes-Benz, SLS AMG, va fi scos din producţie în luna martie anul curent.

Comentarii