lukoil-banenr

Viitorul Tesla Roadster va putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde

Americanii de la Tesla nu se mulţumesc doar cu faptul că sunt un constructor devenit pionier în segmentul sportivelor electrice şi se gândesc la un urmaş pentru Roadster. Dezvoltarea sa este în plină desfăşurare, vânzările actualului Model S susţinând economic eforturile departamentului de dezvoltare şi cercetare.

Pilot Autoexpert

George Blankenship, vice-preşedintele Tesla, a decis să ofere o serie de informaţii preliminare despre urmaşul lui Roadster, pentru a menţine treaz interesul fanilor şi potenţialilor clienţi. Blankenship susţine că a doua generaţie va împinge limitele dincolo de ceea ce pregătesc ceilalţi constructori.

Deşi a fost reţinut în a oferi informaţii, oficialul Tesla a recunoscut că viitorul Roadster ar putea accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 4 secunde. De asemenea, există posibilitatea ca autonomia garantată de bateria litiu-ion să atingă peste 320 de kilometri.

Deşi inginerii lucrează la o nouă generaţie Roadster, Tesla are ca prioritate lansarea SUV-ului Model X şi dezvoltarea unui sedan entry-level. Astfel, există probabilitatea că debutul noului Roadster nu va avea loc mai devreme de 2018.

Comentarii