lukoil-banenr

Vilner a restaurat o Alfa Romeo RZ

Pilot Autoexpert

Aceasta este o Alfa Romeo RZ – un automobil desenat de Zagato, bazat pe conceptul ES-30, construit pe platformă de Alfa Romeo 75. Iar în caz că această informaţie nu e suficientă, pentru cei care nu cunosc, ZR mai este şi cea mai rară Alfa Romeo!

Compania Alfa Romeo plănuise să asambleze 350 de unităţi RZ – după coupé-ul SZ – dar în final au oprit producţia după doar 284 de unităţi, construite în perioada 1992 – 1994. Asta a făcut ca această RZ cu faruri triple să fie mai rară chiar decât uimitor de frumoasa Alfa 8C Competizione.

Modelul RZ se bucura de un motor V6 de 3,0 litri, care livra roţilor spate 200 CP şi 244 Nm. Însă modelul este atât de rară, îmcât să găseşti piese pentru acest model este aproape imposibil.

Tunerii bulgari, Vilner, renumiţi pentru interioarele pe care le crează, au restaurat-o în totalitate, ne fiind opriţi de dificultăţile de a găsi piesele necesare, care includ revizii ale şasiului, ale transmisiei, ale sistemului de evacuare şi ale motorului – al cărui bloc l-a vopsit în roşu, în stilul supercarurilor Ferrari.

Apoi au construit un plafon în întregime nou, au montat panouri noi pe portiere, un bord nou şi o consolă centrală nouă, două scaune noi, un volan nou şi un set de covoraşe strălucitoare noi. Apoi au revopsit automobilul în roşu (culorile disponibile standard erau roşu, negru sau galben) şi i-au încălţat un set nou de jante din aliaj.

Vilner a făcut public şi un set de poze ale reîmprospătatăi Alfa Romeo RZ, pe care îl puteţi admira chiar în galeria ce urmează.

Comentarii