lukoil-banenr

Britanicii de la Rolls-Royce Motor Cars, au recent au prezentat o nouă generaţie a modelului Phantom care va primi şi o versiune full electrică. Ar fi naiv să presupunem că acest brand de lux va rămâne în spatele ultimelor tehnologii moderne, astfel ar trebui să fim pregătiţi pentru a vedea cel mai luxos EV electric de pe piaţă.

Pilot Autoexpert

Top managerii producătorului auto, au confirmat într-un interviu pentru publicaţia Car and Driver, că proaspăt prezentatul Phantom VIII va primi o versiune full electrică în următorii ani. Directorul general al mărcii, Torsten Muller-Otvos, la fel a declarat că noua platformă al lui Phantom, a fost din start proiectată pentru a permite echiparea acestuia cu un sistem de baterii şi motor electric. Curios este faptul că producătorul nu vrea să se limiteze la sisteme hybrid, ci va trece direct la proiectarea sistemelor pur electrice.

Totodată oficialii spun că nu vor instala sisteme de autopilot în timpul apropiat. Britanicii vor fi gata să echipeze modelele cu acest tip de sisteme doar atunci când ele vor fi suficient de robuste şi uşor utilizabile. Acest lucru ar însemna că Phantom VIII până când nu va primi sistemul îmbunătăţit de cruise-control folosit la Seria 7, care are posibillitatea de a prelua parţial controlul automobilului.

„Totul depinde de progresul din acest domeniu. Noi vom aştepta până când sistemele de autopilot vor deveni destul de avansate şi uşor utilizabile. Defapt Rolls-Royce-urile electrice nu sunt un capriciu al cumpărătorilor, dar o măsură necesară pe care o dictează piaţa mondială a automobilelor. Este vorba despre megapolisurile din întreaga lume, inclusiv şi cele din Asia, care deja sunt gata să interzică vânzarea şi rularea vehiculelor cu motoare convenţionale” a concis Muller-Otvos.

Comentarii