lukoil-banenr

Vineri începe noul sezon Red Bull X-Fighters World Tour

Pentru a da startul noului sezon Red Bull X-Fighters World Tour, australianul Josh Sheehan a realizat un salt spectaculos în fața clădirii Burj Khalifa din Dubai care este la ora actuală cea mai înaltă construcție datorită celor 828 de metri.

Pilot Autoexpert

Red Bull X-Fighters World Tour este cea mai prestigioasă competiție internațională de FreestyleMotocross, cu premii totale în valoare de un milion de dolari. Sezonul competițional din 2012 va începe vineri, pe 13 aprilie, la Dubai. Alături de campionul mondial Dany Torres, 11 dintre cei mai buni motocicliști FMX din lume se vor lupta pentru premiul cel mare. Norvegianul Andre Villa și Josh Sheehan sunt încrezători în forțele proprii și speră să câștige anul acesta.

Același obiectiv este urmărit și de australianul Blake Williams, care a reușit niște performațe impresionante în 2011. Din păcate, la prima etapă din Dubai, americanul Nate Adams – care a terminat pe locul 2 anul trecut și a câștigat campionatul în 2009 și 2010 – nu va putea fi prezent, deoarece este momentan în timpul recuperării după un accident.

Pe de altă parte, lista revenirilor este completată de Levi Sherwood din Noua Zeelandă și elevețianul Mat Rebeaud, campion în 2008.

Concurenții vor sări cu motocicletele până la 30 de metri în lungime și aproape de 15 metri în înălțime, pe Jumeirah Beach.

Comentarii