lukoil-banenr

Vinieta a adus în bugetul de stat peste 2,4 milioane de lei în șase zile, se precizează într-un comunicat al Serviciului Vamal. Astfel în perioada 20-26 iulie au fost eliberate 12.036 viniete.

Pilot Autoexpert

Serviciul Vamal face apel la atitudinea responsabilă a cetăţenilor și respectarea procedurii de achitare a taxei – Vinieta din timp. Totodată, persoanele sunt atenționate să nu recurgă la acţiuni ce sfidează legislaţia, implicit falsificarea Vinietei. Datorită mecanismelor de control şi sistemului automatizat de evidenţă gestionat de Serviciul Vamal, orice tentativă de fraudare a legii va fi depistată cu aplicarea sancţiunilor conform legii.

În perioada vizată au fost depistate 18 cazuri de ilegalităţi comise și aplicate amenzi în sumă de 39 mii lei. Potrivit aceluiaşi comunicat, atât pe sensul de ieșire, cât și pe sensul de intrare în țară, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de circa 64 mii autoturisme, peste 15 mii autocamioane și în jur de 2300 autocare.

Este de menționat că cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat a RM prin frontiera moldo-română și anume: Postul vamal Leușeni-Albița (rutier) – 13806 unități de transport; Postul vamal Sculeni-Sculeni (auto) – 12906 unități de transport ; Postul vamal Giurgiulești-Galați (rutier) – 10402 unități de transport.

Reamintim că taxa de folosire a drumurilor Republicii Moldova pentru autovehiculele înmatriculate în străinătate variază de la 4 euro până la 50 euro.

Comentarii