lukoil-banenr

Începând cu anul 2017, șoferii care intră sau tranzitează Republica Moldova vor putea procura vinieta de pe internet, scrie site-ul local de ştiri realitatea.md. Potrivit lor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a inițiat licitația pentru selectarea companiei care să elaboreze softul e-vinieta.

Pilot Autoexpert

Solicitat de Realitatea.md, reprezentantul serviciului de presă al MTID, Vasile Doscaș, a declarat că prin intermediul acestui soft, care ar permite procurarea on-line a vinietei prin intermediul aplicaţiilor pentru telefoane, a serviciilor web sau terminalelor de plată, angajații Serviciului Vamal, al Poliției de Frontierei sau ai Inspectoratului Național de Patrulare vor putea verifica dacă șoferii au procurat sau nu vinieta.

De asemenea, acest lucru va putea fi făcut și de către inspectorii Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier, prin intermediul camerelor de supraveghere amplasate pe trasee.

La fel, vinieta va putea fi procurată și prin intermediul aparatelor de colectare a plăților. Respectiv, chioșcurile amplasate în punctele vamale vor dispărea. Termenul limită de selectare a companiei expiră în data de 28 octombrie 2016.

Comentarii