lukoil-banenr

În cadrul expoziţiei Amelia Island Concours d’Elegance, BMW va prezenta modele extrem de rare şi speciale, unele dintre ele îşi petrec majoritatea timpulului stând ascunse în subsolurile reci ale muzeului bavarez. În bătăia razelor de soare, urmează a fi prezentat şi acest prototip, construit pentru a celebra victoria companiei bavareze în cursele de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans în anii 1999.

Pilot Autoexpert

Botezat sugestiv X5 Le Mans, maşina este un adevărat distrugător de supercaruri, fiind modificat sever pentru a pune pe asfalt cei 700 de cai putere, extraşi dintr-un motor V12 preluat de pe unul din bolizii Le Mans. Acesta este cuplat la transmisia manuală cu şase rapoarte şi catapultează caroseria SUV-ului în 4.7 secunde până la prima sută la oră. Timpi de invidiat pentru acea perioadă a anilor.

La bordul acestui monstru, pilotul Hans-Joachim Stuck a reuşit să parcurgă cel mai bun tur pe circuitul de la Nurburgring în doar 7:49.92 minute, timp care bate astăzi supercaruri ca Lamborghini Gallardo sau Ferrari F430. Primul crossover din istoria mărcii a suferit o serie de modificări care trădează involuntar performanţele de care este capabilă maşina. Aici mă refer la jantele ultra-uşoare, capota cu aerisire, oglinzi aerodinamice, suspensia şi sistemul de frânare revizuit dramatic, dar şi un interior mult mai spartan, cu doar patru scaune de tip scoică, despărţite de tunelul central.

728 1101 872466665654325283

BMW X5 Le Mans
BMW X5 Le Mans
BMW X5 Le Mans
BMW X5 Le Mans

secret-m-cars-that-never-made-it-photo-gallery_22 v12-004 x5lm-005

Comentarii