lukoil-banenr

Datorită acțiunilor întreprinse de INP, a operațiunilor zilnice și a diverselor activități prin care transmite cetățenilor care sunt consecințele neglijenței la volan, numărul accidentelor rutiere în această perioadă este în scădere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, scrie serviciul de presă al IGP.

Pilot Autoexpert

Însă măsurile aplicate nu sunt singurele care ar putea contribui la diminuarea numărului de accidente rutiere. De cealaltă parte sunt şoferii, care contrar aşteptărilor, continuă să încalce regulamentul circulaţiei rutiere, ignorând prioritatea vieţii!

Depăşirea limitei de viteză rămâne a fi principala cauză a accidentelor rutiere cu consecințe grave. Numai în 2016, viteza a ucis 19 de persoane, iar alte 102 au fost traumatizate, victime a cel puţin 92 de accidente rutiere!

Alţi 9.272 de şoferi au fost traşi la răspundere, fiind sancţionaţi pentru încălcarea regimului de viteză, iar pe lângă amenzi au fost aplicate şi 32.316 puncte de penalizare.

Potrivit, Codului Contravențional al RM, pentru depășirea vitezei de circulație stabilită pe sectorul respectiv de drum:

– de la 10 la 20 km/oră se sancționează cu amendă de 400 de lei și 3 puncte de penalizare;
– de la 20 la 40 km/oră – amenda este de 600 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;
– de la 40 km/oră se sancționează cu amendă de 1000 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

În scopul prevenirii accidentelor rutiere cauzate de viteză, Inspectoratul Național de Patrulare amintește conducătorilor auto să:

respecte restricţiile de viteză care sunt stabilite prin indicatoarele rutiere;
– adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (curbe, rampe, pante), de trafic sau la condiţiile meteo;
– reducă viteza în abordarea curbelor fără vizibilitate, pentru a nu fi nevoiţi ,,să taie curba” şi să pătrundă pe contrasens.

Comentarii