lukoil-banenr

Vittoria Concept la Qatar Motorshow 2012

Casa de design Umberto Palermo Design a venit la salonul auto din Orientul Mijlociu, Qatar Motorshow 2012, cu un concept elaborat de maşină sport: Vittoria Concept. Maşină care ar putea intra în producţie de serie redusă.

Pilot Autoexpert

După o colaborare fructuoasă cu studioul de design IDEA, cele mai cunoscute rezultate fiind conceptele IDEA ERA Barchetta Concept sau IDEA Sofia Concept, designerul Umberto Palermo a pornit singur la drum, iar la Qatar Motorshow 2012 a reuşit să uimească asistenţa prin conceptul Vittoria.

Vittoria Concept a fost gândit pentru a concura în domeniul maşinilor sport Gran Tourismo, având dimensiuni destul de generoase: lungime de 4,75 metri, lăţime de 1,96 metri şi înălţime de numai 1,25 metri. Vittoria Concept are proporţii clasice, cu o capotă foarte lungă şi un spate scurt, cu acoperişul plonjat, însă designul general este inedit.

Surprinde în mod plăcut ideea parbrizului unit cu plafonul, ca şi cum ar fi vorba de carlinga unei nave extraterestre, în timp ce portierele decupează în mod inedit „carlinga” din sticlă, având integrate geamuri laterale atipice. Totul este garnisit cu cele două tonuri ale vopselei caroseriei, în timp ce farurile şi stopurile cu LED subliniază eleganţa maşinii.

Sistemul de propulsie pe care l-a gândit designerul pentru Vittoria Concept este hibrid , constând dintr-unmotor V8 pe benzină şi un motor electric, care transmit puterea roţilor prin intermediul unui sistem „drive line” de mare eficienţă. Pentru moment nu au fost oferite detalii privind datele tehnice sau performanţele maşinii, dar se pare că Vittoria Concept are mari şanse să ajungă în producţia de serie, chiar dacă va fi vorba de un număr redus de exemplare.

Comentarii