lukoil-banenr

Viva Quattro!

Pilot Autoexpert

Audi a prezentat la Paris predecesorul renumitului model Quattro. Audi Quattro a fost masina cu care producatorul german a debutat in rally-uri si care a schimbat radical perceperea tractiunii integrale la masinile de serie. Pentru prima data, modelul Quattro a fost prezentat acum 30 de ani, iar astazi, legenda a revenit la Paris intr-o forma moderna.

Vorbim de o masina bazata pe platforma A5, atit doar ca dimensiunile sunt mai mici. Lungimea noului concept este de 4,28m, iar latimea de 1,86m. Ampatamentul s-a micsorat cu 150mm fata de A5.

In interior gasim o atmosfera spartana care pare sa imprumute liniile de design de la A1 si renumitul model Quattro. Calitatea materialelor este la inaltime si caracteristica acestui producator. Tinind cont de nivelul de finisare, putem conchide ca acest concept este gata de producere. Probabil cei de la Audi vor sa testeze reactia publicului si in functie de aceasta, se va decide soarta modelului.
Pentru a reduce masa automobilului cei de la Audi au construit caroseria din aluminiu. Ba mai mult, capota si usile sunt fabricate din carbon. Rezultatele sunt impresionante: masina are o masa de doar 1300kg ceea ce in duet cu un motor de 2,5l turbo in 5 cilindri de 408 CP permit o acceleratie pina la 100 km/h in doar 3,9 s. Care va fi viteza maxima, deocamdata nu se stie. In schimb, s-a anuntat ca pentru a face fata acestei puteri, masina este dotata cu discuri ceramice si etriere cu 6 pistoane.

 

Comentarii