lukoil-banenr

Se pare că supremaţia automobilelor Dacia este în pericol, asta după ce germanii de la Volkswagen au anunțat că au intenții serioase în ceeea ce privește lansarea unui brand low-cost. Anunțul a fost făcut de către Martin Winterkorn, șeful Volkswagen, într-un interviu acordat ziarului german Bild.

Pilot Autoexpert

Winterkorn susține că primul model va fi lansat cel mai probabil în anul 2018 şi va avea un preţ de start de circa 8000 de euro. Iată că după mai bine de un deceniu în care au urmărit succesul celor de la Dacia, Volkswagen s-a decis, într-un final, să ia atitudine. Încântaţi de ideea unui nou brand, low-cost, oficialii grupului Volkswagen au decis să dea undă verde planurilor pentru un rival adresat mărcii româneşti Dacia.

Gama de modele de buget lansate sub noul brand includ un sedan, un hatchback, dar și un crossover. Adică câte un rival dedicat fiecărui model de succes Dacia: Logan, Sandero și Duster. Toate cele trei modele vor fi asamblate în China și vor fi dedicate inițial doar pieței locale. Winterkorn a afirmat însă, că ele vor fi vândute mai apoi și pe alte piețe dacă se dovedesc a fi viabile şi vor prezenta interes pentru clienţi.

 

Comentarii