lukoil-banenr

Testele efectuate de compania ThyssenKrupp Carbon Components alături de Maxion wheels, au demonstrat că până şi cele mai ultra-uşoare şi mai performante jante din aliaj, sunt totuşi mai grele cu până la 40% faţă de o jantă fabricată din fibră de carbon. Astfel cele două companii se vor alia într-un nou proiect, în care urmează să dezvolte şi producă jante din acest material, pentru majoritatea producătorilor de automobile de talie mondială. Primul dintre aceştia va fi Volkswagen Group. 

Pilot Autoexpert

Despre acest lucru au anunţat chiar oficialii companiei ThyssenKrupp Carbon Components, menţionând faptul că în prezent, inginerii lucrează asupra unui nou proiect, iar jantele de model nou urmează a fi testate pe un prototip marca Volkswagen. Acest lucru ne sugerează şi faptul că germanii de la VAG intenţionează să şocheze publicul în viitorul apropiat cu un nou concept inedit.

Deocamdată însă, nu ne sunt cunoscute prea multe detalii, afară de faptul că alianţa ThyssenKrupp Carbon Components şi Maxion Wheels, va da naştere unui nou produs, capabil să revoluţioneze complet industria auto, iar Volkswagen nu este decât o pistă de decolare.

La etapa actuală, doar suedezii de la Koenigsegg produc jante fabricate în totalitate din fibră de carbon, demonstrând că se poate!

sursa: worldcarfans.com

Comentarii