lukoil-banenr

Cu toate că, germanii de la Volkswagen şi-au pierdut credibilitatea în faţa cumpărătorilor săi, după scandalul cu Dieselgate, acum încearcă să ne convingă că au dezvoltat un nou motor pe benzină, cu un consum de carburanţi îmbunătăţit. Nu ştiu dacă am putea să îi credem pe cuvânt, dar inginerii susţin că au reuşit să reducă cifra de consum cu 1 litru la 100 km.

Pilot Autoexpert

Despre faptul că unitatea 1.4 TSI pe benzină va avea un înlocuitor, s-a vorbit încă din luna ianuarie, însă abia acum, au fost dezvăluite primile detalii tehnice cu propulsorul de 1.5 litri TSI. Acesta va fi disponibil în două versiuni de putere, de 130 CP şi 150 CP şi 200 Nm de cuplu motor încă de la 1.300 rpm. Marea surpriză însă, este faptul că agregatul papă cu până la 1 litru de benzină mai puţin, asta dacă ar fi să îi credem pe cuvânt pe germani. Cu toate că oficialii s-au grăbit să atrage atenţia că acest lucru nu va putea fi „văzut” la testele de consum oficiale.

Tehnologia care i-ar permite această economie de carburanţi, se prezintă în sistemul de dezactivare temporară a unor cilindri atunci când maşina nu are nevoie de puterea maximă. Astfel eficienţa acestui motor, calculată pur ipotetic, se ridică la circa 10%, în comparaţie cu vechiul propulsor.

Nu se ştie deocamdată pe ce modele anume va debuta noul motor, însă aceste informaţii vor fi făcute publice ceva mai târziu.

897725l 904812l 942941l

Comentarii