lukoil-banenr

Volkswagen Golf R – un nou performer compact german

Pilot Autoexpert

Cea mai sportivă versiune a compactei din Wolfsburg va sosi în plină forţă la Salonul de la Frankfurt. Până acum, reprezentanţii constructorului german au publicat o imagine teaser a noului model, care surprindea grila faţă şi blocurile optice. Între timp, cehii de la Autoforum.cz au obţinut primele imagini ale noii generaţii a lui Golf R, publicând şi primele specificaţii tehnice ale compactei care va fi lansată la cel mai important eveniment auto din Germania.

Design-ul schimbat al modelului este completat de un propulsor mai puternic (care vine tot din familia EA888 şi are o cilindree de 2.0 litri), un set de jante din aliaj de 18 inch, blocuri optice cu bi-xenon, stopuri cu LED-uri, sistem de evacuare cu patru ţevi şi tapiţerie din piele şi Alcantara.

Motorizarea noului Golf R livrează 300 CP şi 380 Nm, cu 30 CP şi 30 Nm în plus faţă de predecesorul său. Propulsorul este preluat de la Audi S3 şi va fi oferit atât în versiuni DSG, cât şi în versiuni cu transmisie manuală cu şase trepte. Versiunea DSG a lui Golf R poate ajunge la prima sută de kilometri pe oră cu o zecime de secundă mai rapid decât donatorul său, Audi S3. În ceea ce priveşte consumul de carburant, versiunea DSG a lui Golf R anunţă 6.9 litri la sută în regim mixt.

Cei de la Volkswagen oferă opţional pentru noul Golf R o suspensie adaptivă, care are mai multe moduri de operare. Astfel, pe lângă Eco, Normal şi Individual, apare modul Race, care permite reglarea răspunsului la acceleraţie şi viteza cu care sunt schimbate treptele (în cazul transmisiei DSG).

Comentarii