lukoil-banenr

Volkswagen Golf VII GTI în versiunea de serie

Pilot Autoexpert

Golf VII GTI de serie va debuta la Salonul Auto de la Geneva şi va fi disponibil în reprezentanţele mărcii începând cu luna martie a anului curent. Pentru prima dată în istoria lui Golf GTI, modelul este disponibil în două versiuni de putere – 220 şi 230 CP. Ambele versiuni prezintă aceeaşi motorizare, un TSI de 2.0 litri şi livrează un cuplu maxim de 350 Nm, livrat între 1.500 şi 4.600 rpm. Versiunea standard a lui Golf 7 GTI accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 246 km/h. Versiunea Performance a lui Golf 7 GTI, care dezvoltă 230 CP, este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 250 km/h.

VW Golf VII GTI are în standard un sistem Start-Stop şi respectă normele Euro 6. În compania unei transmisii manuale cu şase trepte, Golf 7 GTI are un consum mediu de 6.0 litri la sută şi emisii de CO2 de 139 grame pe kilometru.

A şaptea generaţie a lui Golf GTI păstrează tuşele tradiţionale ale modelului sport din Wolfsburg. La nivelul exteriorului – mici modificări estetice faţă de versiunea standard a lui Golf, un set de jante din aliaj de 17 inch, două ţevi de evacuare cu finisaj cromat, un difuzor de aer spate, un set de praguri laterale şi o suspensie sport. Interiorul prezintă scaune sport îmbrăcate în tapiţeria Clark, care a păstrat modelul „tartan”. Pe lângă asta, habitaclul prezintă un volan sport, ceasuri de bord GTI, ornamente interioare GTI, pedale din oţel inoxidabil şi un levier al schimbătorului de viteze cu sigla GTI. Pe piaţa din Germania, noul Golf 7 GTI va putea fi comandat începând cu 5 martie 2013 şi are un preţ de pornire de 28.350 euro.

Comentarii