lukoil-banenr

De la începutul acestui an, germanii de la Volkswagen Group au reuşit să îşi întărească poziţia de lider în vânzări după ce au vândut 5.04 milioane de automobile. Chiar dacă sunt la o distanţă de numai 20.000 de automobile faţă de gigantul Toyota (5.02 milioane unităţi vândute), VAG-ul nu a ezitat să se laude.

Pilot Autoexpert

Cifrele surpinzătoare indică de fapt o descreştere a volumului de vânzări, iar asta deoarece, comparativ cu perioada aceluiaşi an 2014, Volkswagen a pierdut cam 0.5% din totalul vânzărilor. Pentru Toyota stau şi mai prost lucrurile. Niponii au făcut un pas înapoi după ce au înregistrat vânzări cu până la 1.5% mai puţin faţă de primile 6 luni ale anului 2014.

Nici în tabăra celor de la General Motors nu e cu mult mai bine. Vânzările GM au scăzut cu 1.2%, ajungând la cota de 4.86 milioane de unităţi vândute în toată lumea, iar acest lucru îi plasează pe locul trei în top.

Totuşi, bobocii se numără toamna, iar până la finele anului mai avem câteva luni bune de zile, timp în care situaţia s-ar putea schimba. Anul trecut 2014, Toyota l-a încheiat pe poziţia de lider după ce a reuşit să congingă 10.23 milioane de clienţi, urmată de Volkswagen Group cu 10.14 milioane, iar GM s-a ales u numai 9.92 de milioane.

As a reminder, last year Toyota came out on top with 10.23 million units, followed by the Volkswagen Group with 10.14 million units and General Motors with 9.92 million vehicles. Toyota has been the best-selling car company in the world since 2012, but it will be tricky for them to keep the crown this year.

Comentarii