lukoil-banenr

Volkswagen, Audi şi Bentley nu mai au dreptul de a vinde 80 de modele pe piaţa din Coreea de Sud, întrucât au falsificat documentele legate de teste de emisii, scrie presa românească automarket.ro. Se pare că Volkswagen a reuşit să evite un posibil colaps după ce a ajuns la un acord cu autorităţile din Statele Unite pentru a gestiona scandalul Dieselgate prin plata unor despăgubiri în valoare de circa 15 miliarde de dolari şi până în prezenta evitat probleme similare în Europa, însă în alte ţări lucrurile sunt semnificativ mai dificile.

Pilot Autoexpert

Cel mai bun exemplu este Coreea de Sud, care a suspendat vânzările pentru 80 de modele Volkswagen, Audi şi Bentley din cauza faptului că grupul german a falsificat documentele oficiale cu privire la rezultatele testelor de emisii. În total, 209.000 de unităţi din cadrul grupului Volkswagen nu mai sunt certificate pentru a fi comercializate în Coreea de Sud, echivalentul a 68% din numărul total de maşini vândute de germani în această tară începând din 2007. În plus, grupul german a fost amendat cu echivalentul a circa 14.3 milioane de dolari.

Coreea de Sud reprezintă o piaţă relativ mică pentru Volkswagen, însă grupul a obţinut anul trecut venituri de aproape 2.3 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât în urmă cu cinci ani. Volkswagen consideră că decizia este una exagerată şi a anunţat deja că ia în calcul varianta de a acţiona guvernul în judecată, în cazul în care „acest lucru va ajuta compania să-şi recâştige reputaţia şi să aducă beneficii pentru clienţi, dealeri şi alţi parteneri”.

Potrivit legislaţiei locale, procedura de certificare a modelelor în cauza va dura cel puţin trei luni. Volkswagen anunţase încă din 25 iulie că suspendă vânzările de maşini în Coreea de Sud, anticipând practic decizia guvernului.

 

Comentarii