lukoil-banenr

Volkswagen Group va porni o nouă campanie de rechemare în service pentru mai mult de 8.5 milioane de automobile dotate cu motorizarea de 2.0 litri diesel. Anunţul vine la scurt timp după ce guvernul Germaniei a refuzat propunerea celor de la VAG de a efectua lucrările necesare de schimb de soft de către însuşi proprietarii maşinilor. 

Pilot Autoexpert

Numai pe drumurile Germaniei, circulă un total de 2.4 milioane de automobile, echipate cu propulsorul problematic, în timp ce alte 6.1 milioane de vehicule au împânzit continentul european. Oficialii de la KBA, Kraftfahrt-Bundesamt, au declarat într-un interview că sunt presaţi să dea dovadă de faptul că sunt în deplin control al acestei situaţii şi că vor remedia problemele apărute într-un termen rezonabil.

Rechemarea în service va demara începând cu luna ianuarie a anului viitor 2016, urmând ca o bună parte din maşini să fie „tratate” până la finele lunii septembrie ale aceluiaşi an. Surse mass-media germane informează că în timp ce unele automobile vor avea nevoie doar de un update la nivel de software, altele vor necesita intervenţii şi schimb de piese hardware.

 

Comentarii