lukoil-banenr

Volkswagen Golf R va trece pe la inginerii din Wolfsburg pentru a se transforma într-un concept destinat pentru Salonul Auto de la Beijing. Potrivit englezilor de la Autocar, noul concept va avea un motor 2.0 TSI care va livra 370 CP şi 450 Nm. Unitatea va fi bazată tot pe propulsorul EA888 găsit pe versiunea standard a lui Golf R, dar prezintă o chiuloasă nouă, un sistem de admisie forţată perfecţionat şi numeroase alte modificări, totul sub atenta supraveghere a lui Fritz Eichler, noul şef al departamentului de dezvoltare motoare de la Volkswagen.

Pilot Autoexpert

”Cel mai puternic Golf construit de Volkswagen este un concept echipat cu un V6 de 3.0 litri şi 503 CP. El are nevoie de numai 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.”

Fritz Eichler a condus acelaşi departament din cadrul Mercedes-Benz AMG şi este responsabil de dezvoltarea motorului 2.0 Turbo al lui A45 AMG. Respectivul propulsor asigură 360 de cai putere la 6.000 rpm şi 450 Nm între 2.250 şi 5.000 rpm. Cei patru cilindri în linie însumează o capacitate cilindrică de doar 2.0 litri (1.991 cmc), ceea ce face ca raportul putere/litru să fie unul absolut fantastic şi aliniat în lista supercarurilor: 181 CP/litru.

Conceptul Volkswagen Golf R Evo va avea un interior simplist, inspirat din motorsport, şi va veni cu numeroase elemente de caroserie din fibră de carbon. Graţie acestor schimbări, masa totală nu va depăşi 1.400 kilograme.

Comentarii