lukoil-banenr

Compania Volkswagen lucrează la proiectarea sistemelor de iluminare a farurilor și stopurilor pentru modelele din viitorul apropiat. Acestea ne vor uimi prin tehnologii și multitudinea de funcții oferite.

Pilot Autoexpert

Una dintre soluții este utilizarea unor faruri construite din circa 30.000 de puncte de iluminare și LED-uri performante, care vor permite integrarea unor sisteme de siguranță precum Optical Lane Assist. Acest sistem va proiecta lumini pe șosea ce îi indică șoferului lățimea mașinii pe banda de mers și distanța față de diverse obstacole, inclusiv în viraje.

O altă funcție de acest gen se va numi Optical Park Assist, care va funcționa pe același principu și va oferi șoferului indicații cu privire la lățimea mașinii în timpul unei manevre de parcare, pentru a evita impactul cu mașinile deja parcate.

Totodată, dezvoltarea noilor tehnologii îi va oferi șoferului posibilitatea de a selecta semnătura preferată pentru faruri și stopuri, prin utilizarea unei aplicații instalate pe smartphone. La fel, pe stopuri vor putea fi afișate diverse simboluri sau mesaje de avertizare pentru șoferii din spate, în cazul apariției unor defecțiuni tehnice, sau în cazul vehiculelor electrice se va putea indica procentajul energiei rămase, stocate în baterii.

Noile tehnologii sunt dezvoltate de inginerii Volkswagen, în cadrul unui centru special de cercetare din cadrul uzinei de la Wolsburg.

Comentarii