lukoil-banenr

Compania Volvo a prezentat versiunea „înfierbântată” a modelului V60 (precum și cea finală a berlinei S60), creată de partenerul sportiv al producătorului suedez – compania Polestar, specializată în construcția mașinilor de competiții pentru campionatul național suedez.

Pilot Autoexpert

volvo-v60-polestar-8

La sfârşitul săptămânii trecute vă anunţam că Polestar pregăteşte un pachet de modificări pentru unul dintre modelele Volvo. Surpriza s-a dovedit a fi varianta break a modelului S60 (prezentată și ea în versiunea finală). Ambele modele sunt variante de serie sportive şi ambele transformă oficial Polestar în divizia de performanţă a constructorului suedez, cu promisiunea că vom vedea şi alte interpretări cu mulţi cai putere ale modelelor existente în prezent în gamă.

volvo-v60-polestar-9

Spre deosebire de versiunile de serie S60 şi V60, modelele prezentate de Polestar vin cu o serie de modificări aerodinamice importante, aplicate după o testare prealabilă în tunelul de vânt Volvo. Ambele maşini primesc extensii pentru spoilerul faţă pentru a optimiza fluxul de aer sub caroserie, precum şi un eleron posterior şi un deflector, responsabile pentru mai multă apăsare aerodinamică. Interiorul primeşte albastrul tradiţional Polestar, dar şi volan nou, scaune noi şi alte materiale uşoare.

volvo-v60-polestar-10

Sub capotă regăsim motorul T6 cu şase cilindri, supraalimentat, capabil să livreze 350 de cai putere la 5700 de rotaţii şi un cuplu motor de 500 Nm la 2800 de rotaţii. Sunetul este oferit celor din jur prin intermediul unei evacuări din inox. Unitatea este asistată de o transmisie automată cu şase rapoarte, cu padele în spatele volanului, capabilă să ajute la obţinerea unei acceleraţii de la 0 la 100 de km/h în doar 4.9 secunde. Viteza maximă se opreşte la 250 km/h.

Printre inovațiile aduse de Polestar se enumeră și o suspensie cu 80% mai rigidă decât cea standard, cu amortizoare Ohlins şi cu jante Polestar de 20 de inch.

Primele pieţe pe care vor ajunge modelele constructorului suedez sunt Marea Britanie, Olanda, Elveţia, Canada, State Unite, Japnia şi Suedia. Restul ţărilor în care vom vedea produsele Polestar, numărul de exemplare propuse pentru producţie, precum şi preţurile de achizţie vor fi anunţate doar în 2014.

volvo-v60-polestar-1

volvo-v60-polestar-2

volvo-v60-polestar-3

volvo-v60-polestar-4

volvo-v60-polestar-5

volvo-v60-polestar-6

volvo-v60-polestar-7

Comentarii