lukoil-banenr

Marca auto din Gothenburg a introdus recent primele vehicule autonome pe străzile din Suedia, în condiţii de circulaţie deschisă, iar echipele de cercetători care stau la volanul acestora spun că tehnologia ”Autopilot” funcţionează corespunzător, cu rezultate pozitive. În următorii ani, proiectul ”Drive Me” de la Volvo prevede introducerea a 100 de unităţi Volvo autonome pentru a dezvolta programul de maşini autonome ale constructorului suedez. Tehnologia îi va da şoferului posiblitatea de a-i preda complet controlul vehiculului atunci când va fi introdusă pe maşinile de serie.

Pilot Autoexpert

Cei de la Volvo planifică chiar să le permită anumitor clienţi să conducă maşini autonome în Gothenburg. Proiectul include mai multe drumuri din oraş şi din apropierea urbei respective, traseele aprobate cumulând aproximativ 50 de kilometri.

Aprobarea legislatorilor a vehiculelor autonome pe drumurile publice este un pas important pentru orice companie care încearcă această tehnologie, din moment ce ideea aduce o serie de întrebări de ordin legal. De exemplu, mulţi se întreabă cine va fi responsabil dacă un vehicul autonom va fi implicat într-un accident, dacă automobilul primeşte o amendă sau dacă sistemul se defectează şi provoacă un accident.

Erik Coelingh, specialist tehnic la Volvo Car Group, a declarat următoarele: „Proiectul public ne va aduce informaţii valoroase din lumea reală privind beneficiile sociale ale vehiculelor autonome şi cum se integrează ele în trafic. Considerăm că maşinile noastre autonome fac parte din solutie, dar o abordare cu deschidere socială largă a proiectului este vitală pentru viitorul sustenabil al mpbilităţii. Această cooperare este cheia viitorului succes al vehiculelor autonome”.

Volvo a început testele pe stradă

Comentarii