lukoil-banenr

Volvo l-a confirmat pentru anul viitor pe V60 Plug-in Hybrid

Pentru anul 2012, cei de la Volvo îl pregătesc de lansare pe modelul V60 Plug-in Hybrid. Acesta a fost dezvoltat împreună cu o companie suedeză din domeniul energeticii care poartă denumirea de Vattenfall AB. Colaborarea lor a condus la realizarea acestui model, adică un V60 cu motor de 2.4 litri diesel cu cinci cilindri şi un motor electric – denumit ERAD, adică Electric Rear Axle Drive – care se alimentează de la o baterie litiu-ion de 12 kWh.

Pilot Autoexpert

După cum vei vedea şi în filmuleţul de mai jos, Volvo V60 produce în mod tradiţionalist 215 CP şi 440 Nm, în timp ce motorul electric este responsabil de livrarea altor 70 CP şi 200 Nm. Combinaţia propulsoarelor îi oferă maşinii o putere de 285 CP şi 640 Nm cuplu, iar asta îi permite să realizeze un sprint de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Volvo V60 Plug-in Hybrid va încerca să se potrivească unor stiluri diferite de condus prin setările pe care le va oferi. De exemplu, dacă vrei să te pui bine cu Mama Natură, alegi modul Pure şi te laşi purtat exclusiv prin puterea electricităţii cam pentru 50 de kilometri.

ÎDacă nu mai este posibil aşa, sau ţi-a venit dorul şi de motorul diesel, alegi modul Hybrid şi vei consuma – promit cei de la Volvo – 1,9 l/100 km, în timp ce valoarea emisiilor de dioxid de carbon va fi de 49 g/km.

Pentru cei care vor să le pună la treabă pe ambele motoare există modul Power, prin care se poate obţine un maximum de performanţă. Autonomia totală este situată la peste 1.200 de kilometri.

După cum era de aşteptat, cei de la Volvo nu se puteau mulţumi doar cu anunţarea unui hibrid. Ei au prezentat şi un filmuleţ în care noul model este supus la un crash-test violent, dar care nu afectează o componentă esenţială pentru o maşină electrică. Cel mai bine ar fi să priveşti ambele fimluleţele ca să vezi despre ce e vorba.

Sursa: TOPGEAR

Comentarii