lukoil-banenr

Volvo Mean Green, record mondial de viteză

Încă de la sfârșitul lunii martie, Volvo avea în plan să stabilească un record mondial de viteză cu un camion hibrid care a fost botezat Mean Green. La final de aprilie, Volvo Mean Green a reușit să atingă obiectivul propus pe o pistă din Utah, în Statele Unite ale Americii.

Pilot Autoexpert

Mean Green este echipat cu un motor diesel Volvo D16 care a fost modificat ca să ofere 2.129 CP și un cuplu de 6.779 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată I-Shift de asemenea îmbunătățită și lucrează împreună cu un propulsor electric, în stare să livreze 203 CP și un cuplu de 1.200 Nm. Elementele aerodinamice au fost revizuite, dar aproape toate componentele provin de la Volvo, inclusiv cabina.

În prezența unor reprezentanți de la United States Auto Club, o divizie acreditată de FIA, Volvo Mean Green a atins viteza maximă de 236 km/h (camionul fiind în mișcare înainte de a parcurge 1.000 de metri) și o viteză medie de 153 km/h (la proba pornirii de pe loc pe 1.000 de metri, dintr-o parte în alta a pistei și retur). Ambele rezultate vor fi confirmate de FIA, dar procesul este mai îndelungat, între 30 și 60 de zile.

Volvo Mean Green a mai trecut printr-o provocare asemănătoare şi anul trecut, în Suedia. Totuşi, rezultatele obţinute acum au fost mai bune, iar pilotul Boije Ovebrink are motive suficiente ca să fie mândru.

Comentarii