lukoil-banenr

Producătorul suedez de automobile Volvo, a prezantat primul în istoria sa propulsor în trei cilindri. Motorul face parte din gama Drive-E, are o arhitectură modulară și se va instala pe noul crossover compact XC40.

Pilot Autoexpert

Noul benzinar are o capacitatea de 1,5 litri volum și este capabil să livreze un total de 158 CP și 265 Nm cuplu motor, disponibil în diapazonul de 1850-3850 de rotații pe minut. Motorul este cuplat până când la o cutie automată cu șase trepte, însă începând cu anul 2019, opțional va fi disponibilă o cutie automată cu opt rapoarte.

Crossoverul compact Volvo XC40, fiind echipat cu acest propulsor, accelerează de la 0 până la 100 km/h în 9.4 secunde, totodată fiind capabil să dezvolte o viteză maximă de 200 km/h. Consumul mediu de carburant, calculat în ciclul WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), este de 7.1 litri la 100 de kilometri.

Motorul se va asambla pe linia de procucție unde deja se construiesc benzinare în 4 cilindri și unitățile diesel. Acest propulsor a fost proiectat în așa mod, ca ulterior să poată fi integrat în sistemele cu două motoare plug-in hybrid, o astfel de modificație și o versiune full electrică, vor fi disponibile pentru modelul nou XC40, însă ceva timp mai târziu.

Noul Volvo XC 40

Comentarii