lukoil-banenr

Volvo este pe cale să lanseze al doilea model important din gama sa după resuscitarea companiei suedeze. Încurajaţi de succesul enorm de care se bucură SUV-ul Volvo XC90, conducerea companiei a iniţiat proiectarea şi dezvoltarea unui succesor pentru S80, botezat acum în S90. 

Pilot Autoexpert

Marele debut al maşinii este programat pentru anul 2016 şi va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit în luna ianuarie. Până atunci însă, Volvo a decis să ne împrospăteze puţin curiozitatea cu două imagini teaser, care au invadat rapid internetul şi site-urile de media. Deşi anterior, modelul a fost deconspirat parţial, fiind prezentat în forma unor machete, totuşi Volvo a decis să nu le dea importanţă şi să îşi continuie campania de promovare a noului S90.

Aşadar, din ce cunoaştem până acum, succesorul lui S80 este construit pe o nouă platformă modulară, SPA, iar gama de motorizări va include atât unităţi pe benzină cât şi versiuni diesel. Este speculată şi varianta hibrid plug-in, ce dezvoltă în jur de 400 de cai putere şi care poate fi „testată” pe modelul XC90 T8 Twin Engine. Tot de la XC90 sunt împrumutate şi principalele trăsături de design cum ar fi blocurile optice cu T-ul „culcat” pe orizontală.

188721l

 

Comentarii