lukoil-banenr

Volvo spune adio excentricului C30

Pilot Autoexpert

Volvo C30 va fi scos din producţie în curând, iar compania suedeză a decis să ofere gratuit ultimul exemplar unui fan al mărcii. Ultimul Volvo C30 construit de suedezi va fi vopsit alb metalizat, este echipat cu pachetul R-Design şi cu kit-ul de upgrade-uri de la Polestar. Clientul norocos trebuie să se afle în Regatul Unit şi să participe la un concurs special – Britania este piaţa unde au fost vândute 1 din 7 exemplare C30.

Cu toate că modelul C30 nu a reprezentat un susces masiv în materie de vânzări, modelul a atras aproape 210.000 de clienţi prin design-ul său atractiv şi interiorul său reuşit. Modelul de serie a debutat la Salonul Auto de la Paris din 2006, fiind prefigurat de exponatul „Volvo Safety Concept” de la Salonul Auto de la Detroit din 2001. Modelul de serie inspirat de acesta a preluat multe forme, în special la nivelul posteriorului, dar nu a putut aplica toate invenţiile prezentate de concept.

Odată cu dispariţia lui C30, Volvo deja deţine în portofoliu un model din segmentul compact, înlocuitorul devenind astfel modelul V40 – automobilul care a obţinut cel mai bun punctaj din istoria EuroNCAP, acordat pentru nivelul ridicat de siguranţă oferit. La fel ca şi ultimele modele Volvo, V40 este echipat cu sistemul City Safety, o premieră în industria auto la momentul debutului, care asigura frânarea automată în cazul în care şoferul nu are nicio reacţie atunci când urmează un impact frontal iminent.

Odată cu ediţia de adio a modelului C30, suedezii de la Volvo au realizat şi un video tribut dedicat acestui model. Rezultatul final îl puteţi vedea în continuare:

Comentarii