lukoil-banenr

Volvo V40 este regele sigurantei

Euro NCAP a supus noul Volvo V40 suitei uzuale de teste si a descoperit ca este cel mai sigur vehicul pe care l-a testat vreodata.

Pilot Autoexpert

Dupa cum stiti, testele Euro NCAP cuprind patru categorii de teste: ocupanti adulti, ocupanti copii, pietoni si asistenta sigurantei, toate in vederea stabilirii indicelui de siguranta auto al vehiculului. Iar Volvo V40 a reusit cele mai bune scoruri pe care le-a acordat vreodata agentia, la aproape fiecare capitol.

Gradul de siguranta pentru pasagerii adulti este de 98%, cel mai ridicat scor acordat vreodata de Euro NCAP, in timp ce inovativul airbag pentru pietoni a ajutat V40 sa obtina 88% din scorul maxim pentru protectia celor aflati in afara masinii, in cazul unui contact. Acest sistem este de fapt un airbag situat sub capota masinii, care actioneaza automat in cazul unui contact cu un pieton, ramanand umflat la partea dinspre parbriz, in vederea protejarii capului sau chiar corpului pietonului lovit.

Volvo V40 s-a comportat perfect si in categoria asistentei la siguranta, unde sisteme ca Pedestrian Detection, City Safety, auto-franarea si numeroase alte functii active pentru siguranta si-au adus contributia la realizarea scorului final.

Unicul punct mai slab al Volvo V40 este protectia pasagerilor copii, unde a primit doar 75% din maximum. Interesant este ca aici, Volvo V40 se situeaza sub celemai recente masini testate Euro NCAP, acumuland totodata cel mai mic punctaj fata de ele. Si aici vorbim despre Audi A3, Kia Cee’d si Ford B-Max.

In afara faptului ca este cel mai sigur Volvo produs pana acum, V40 este si cel mai aspectuos model din oferta companiei suedezo-chineze. Iar noi, europenii, suntem favorizati ca putem achizitiona acest model, deoarece Volvo nu intentioneaza sa-l duca si dincolo de Ocean, in ciuda cresterii cererilor pe acest segment de pe piata americana.

Comentarii