lukoil-banenr

Volvo va lansa nouă modele noi în următorii 2 ani

Prezent la Salonul Auto de la Detroit, Hakan Samuelsson, noul preşedinte al companiei Volvo, a făcut o serie de afirmaţii semnificative într-un interviu acordat publicaţiei Autocar.

Pilot Autoexpert

Samuelsson a anunţat că Volvo va lansa nouă noi modele până în 2015, dintre care opt vor fi facelifturi sau revizuiri ale gamei deja existente.

Cel de-al nouălea model va fi XC90, SUV-ul suedezilor care are deja o carieră îndelungată în spate, lansarea sa fiind în îndepărtatul 2002. Noua generaţie XC90 se va folosi de noua platformă modulară SPA (Scaleable Platform Architecture), dezvoltată pentru a găzdui şi alte viitoare modele ale constructorului. Soluţia va face ca modelele să împărtăşească o mare parte din componente şi va duce la eficientizarea procesului de producţie.

Samuelsson a mai declarat că Volvo se pregăteşte şi să dezvolte o platformă de mici dimensiuni, în regim propriu. Proiectul va primi undă verde doar dacă va fi găsit un partener viabil, iar platforma va fi folosită pentru a găzdui viitoarea generaţie S40 şi V50, derivatul break al acestuia. Componentele ar putea fi făcute comune cu Geely, în încercarea de a reduce costurile.

În acelaşi interviu s-a mai specificat că Volvo începe să devină tot mai mult dependent de crossovere şi că nu va exista un model mai mic decât actualul V40. preferând să aibă o ofertă canstantă.

 

Comentarii