lukoil-banenr

Iron Knight sau Cavalerul de Fier, cum este supranumit acum capul tractor de la Volvo, a fost cândva un camion de serie, care urma să îşi trăiască viaţa într-o rutină zilnică, prestând servicii de transport. Asta putea să se întâmple oricând şi oriunde, dacă nu intervenea însă, o echipă de minţi fierbinţi care să îi dea peste cap toată viaţa.

Pilot Autoexpert

Astfel, FH-ul de generaţie nouă, s-a transformat într-un camion de curse, rolul principal al căruia, este să doboare recordul mondial pentru cel mai rapid camion din lume. Iar pentru a-şi putea atinge scopul, Volvo a deci să îi sufle un pic de putere, anexând patru turbosuflante, la unitatea cu şase cilindri pe motorină. Puterea totală a ajuns până la cote greu de imaginat şi numără 2.400 de cai putere şi tocmai 6.000 Nm de cuplu motor.

Iron Knight s-a angajat deja în primile teste iar rezultatul final va fi prezentat peste numai câteva zile, la data de 24 august, atunci când vom afla dacă au reuşit sau nu, suedezii, să spargă un nou mit legat de camioanele de mare tonaj.

maxresdefault (2) maxresdefault (3) volvo-iron-knight-record-truck-6

Comentarii