lukoil-banenr

Deși are poartă un nume caraghios, lung și dificil de reținut, versiunea vârf de gamă XC, are de gând să pună pe jar concurenţii săi din segmentul SUV-urilor de clasă premium.

FLYONE

12 Volvo XC90

diselok

Şi are cu ce, pentru că sub capotă se va regăsi o unitate în…atenție…4 cilindri, ce livrează 318 CP fiind asistată de un generator de pe arborele cotit care produce 34 kW şi 150 Nm și un motor electric care produce 60 kW şi 240 Nm sau 82 CP. Generatorul de pe arborele cotit joacă trei roluri importante, în calitate de electromotor (starter), generator electric, dar şi ajutor pentru motorul electric. Cei de la Volvo au și declarat că este cel mai ecologic SUV din lume raportat la puterea pe care o livrează toate trei agregate.

13 Volvo XC90

Performanțele sunt pe măsură, cei 400 CP și 472 Nm, care îi asigură un sprint impresionant de la zero la prima sută în numai 5,9 secunde. Mororul este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, iar puterea este transmisă către toate cele patru roți. Partea electrică este alimentată de bateria de 65 kWh cu un voltaj ridicat, cuprins între valori de 270 şi 400 V! Aceasta din urmă oferă şi o autonomie de mers de 40 km în regim full-electric, cu condiția că este încărcată 100%.

Cu ajutorul joystic-ului rotativ de pe consola centrală, șoferul poate alege unul din cele șase moduri de condus. În regimul Pure, maşina funcţionează ca un vehicul 100% electric, folosindu-se doar de baterii pentru a se deplasa. La setarea modului Power, mașina pune la dispoziție toată puterea pentru un sprint, accelerare și viteză maximă mai bună iar în modul AWD, ai la dispoziție un sistem de tracțiune integrală adaptabil în funcție de suprafața carosabilului. În regimul Save toată energia este conservată şi stocată în baterie. Bineînţeles există și regimul Off-road menit să-ți facă viața mai ușoară în teren accidentat, asta în caz că eşti decis să „baţi câmpii”.

15 Volvo XC90

Deocamdată, producătorul suedez (chinez) de automobile încă nu a afișat datele privind consumul de combustibil dar ne-a dat de înțeles că acesta va fi cel mai mic din clasă! În curând vom afla şi preţul pentru noul model.

16 Volvo XC90 17 Volvo XC90 18 Volvo XC90 20 Volvo XC90 21 Volvo XC90 22 Volvo XC90 23 Volvo XC90 24 Volvo XC90 26 Volvo XC90

Comentarii