lukoil-banenr

Vorsteiner transformă McLaren-ul MP4-12C într-un concept

Pilot Autoexpert

Al treilea McLaren de stradă din istorie se laudă cu performanţe dintre cele mai superioare, acceleraţia de la 0 la 100 km/h în 3.1 secunde şi viteza maximă de peste 345 km/h servind în calitate de cele mai bune argumente.

Tot la cel mai înalt nivel se află şi aspectul estetic al modelului MP4-12C, acesta fiind proiectat după principiul „form follows function”. E clar, cel mai de temut rival al frumoasei Ferrari 458 Italia se află doar la un singur pas de perfecţiune, numai că industria tuningului vede puţin altfel lucrurile şi continuă să modifice modelul McLaren MP4-12C.

Aşadar, după Hamann, Gemballa şi FAB Design, a sosit şi rândul americanilor de la Vorsteiner să ofere un prim pachet cu modificări posesorilor supercarului britanic. Un pachet ce vizează exclusiv designul exterior şi aduce cu sine un plus considerabil de agresivitate.

În urma “tratamentului suferit”, McLaren MP4-12C s-a ales cu o parte frontală complet restilizată, modificări radicale fiind operate şi la nivelul părţii posterioare. Din meniu nu lipsesc nici pragurile laterale şi eleronul destinat capotei motorului, lista de noutăţi propusă de Vorsteiner conţinând şi noi jante în cinci spiţe duble, disponibile pe 20 şi pe 21 inch.

La ce ne-am referit menţionând în titlul articolului ideea de concept? La faptul că, tunerul american, pe lângă faptul că a creat respectivul pachet cu modificări, a decis că e mult mai bine să-i schimbe supercarului McLaren MP4-12C şi numele, transformându-l în Vorsteiner McLaren-V Concept. Să fie oare o alegere corectă? Răspunsul va fi primit doar atunci când vom afla care va fi numărul doritorilor de a-şi tranforma McLaren-ul într-un astfel de concept. Până atunci, însă, putem spune doar că noul aspect pe care la primit MP4-12C nu pare a fi deloc nearmonios în corelaţie cu un asemenea calificativ.

Comentarii