lukoil-banenr

Proiectul politicii bugetare pentru anul 2015, elaborat de către Ministerul Finanţelor aduce numai „veşti bune” pentru automobilişti dar şi pentru cei care intenţionau să procure o maşină nouă. 

Pilot Autoexpert

Iată că acesta prevede şi o majorare a accizelor pentru vămuirea automobilelor noi. Ce-i drept această majorare este aplicată doar vehiculelor echipate cu un motor pe benzină şi cu un volum mai mare de 3.000 cmc, iar potrivit unor surse accizele vor fi de cel puţin 11.160 de euro, adică cu 600 euro mai mult faţă de anul trecut.

În ce priveşte automobilele dotate cu motoare diesel atunci accizele ar putea creşte pentru toate categoriile, indiferent de capacitatea cilindrică a acestora! Spre exemplu, pentru vămuirea unui automobil cu o capacitate a motorului ce depăşeşte 2500 cmc, taxa va fi de cel puţin 9.300 de euro. D

Iată că după scumpirea carburanţilor, deprecierea leului, scumpirea preţurilor la produsele alimentare, urmează o scumpire a taxei de drum dar şi a accizelor la vămuirea automobilelor noi. Mai răbdăm?

Comentarii