lukoil-banenr

Dacă vechiul permis de conducere îţi ocupă prea mult spaţiu în buzunare sau portmoneu, atunci a venit timpul să îl schimbi pe unul de tip nou, de dimensiuni mai mici. Şi pentru că nu vrei să pierzi din timpul tău preţios stând la coadă, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” îţi vine în întâmpinare cu un nou servicu online, ce poate fi accesat prin intermediul portalului www.e-services.md.

Pilot Autoexpert

Potrivit site-ului local de ştiri, noi.md, moldovenii au posibilitate să efectueze preschimbarea permisului de conducere de tip DL 1995 în cadrul portalului electronic. Solicitarea acestui serviciu electronic este gratuită.

Pentru a-şi preschimba permisul de conducere de tip DL 1995 în cel de modelul anului 2008, deţinătorul permisului de conducere trebuie să depună cererea electronică, prezentînd: datele personale, datele veridice din buletinul de identitate, datele permisului de conducere de tip DL 1995, informaţia din adeverinţa medicală, care certifică starea de sănătate la momentul obţinerii permisului de conducere de tip nou DL.

Preschimbarea permisului de conducere se efectuează în termen de 30 de zile calendaristice. Este necesară numai achitarea perfectării documentului, care costă 190 lei. Acest serviciu poate fi achitat cu cardul bancar prin intermediul portalului sau la oficiile ÎS „Poşta Moldovei”.

Comentarii