lukoil-banenr

Începând cu data de 1 octombrie 2015, Republica Moldova urmează să fie suspendată din sistemul internaţional Cartea Verde. Decizia a fost luată încă la sfârşitul lunii mai, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde, anunţul însă vine ceva mai târziu şi a fost făcut de către președintele Consiliul Birourilor Carte Verde (CoB), Jean Zenners, informează 1asig.ro.

Pilot Autoexpert

„Decizia de a suspenda Moldova din sistemul internaţional Carte Verde este rezultatul neîndeplinirii principiilor de bază pe care este axată activitatea sistemului – protecţie, încredere, stabilitate financiară, gestionarea fraudelor şi a vehiculelor asigurate. Pot spune, de asemenea, că în prezent sunt monitorizate anumite informaţii concrete cu privire la societăţile moldoveneşti şi la piaţa de asigurări în ansamblu. Săptămâna viitoare, aceste informaţii vor fi analizate de către Comitetul de Monitorizare al sistemului Carte Verde. Ulterior, Comitetul de Conducere al Consiliului Birourilor va lua o decizie cu privire la acest aspect”, a spus Zenners.

Până atunci însă, Comitetul de Conducere al Consiliului Birourilor mai poate reveni asupra suspendării Moldovei începând cu 1 octombrie curent, în sensul amânării acestei măsuri.

Potrivit lui Jean Zenners, CoB ,,monitorizeaza cu atenţie inclusiv aspecte care ţin de instabilitatea politică din R. Moldova, schimbări din legislaţia naţională, dar şi plângerile existente din partea altor birouri naţionale. Sperăm că reprezentanţii BNAA vor lua în considerare aspectele enumerate mai sus şi vor aplica acţiuni concrete care să ducă la schimbarea situaţiei şi restabilirea încrederii”, a mai spus acesta.

Cartea Verde deţine o pondere de circa 25% din piaţa asigurărilor, find vândută în prezent de către nouă mari companii. În trecut R. Moldova a fost „pedepsită” în aceeaşi manieră fiind exclusă din sistemul Carte Verde în anul 2002. Măsura ulterior a fost anulată în anul 2003.

sursa: ziarulnational.md

Comentarii