lukoil-banenr

 Acum o lună v-am informat despre faptul că începând cu 1 martie, toți șoferii cu plăcute de înmatriculare diferite de cele transnistrene vor fi obligați să procure polița de asigurare obligatorie locală pentru a intra în Transnistria. Iată că de curând, au fost publicate şi tarifele pentru ”cartea verde ” locală iar prețul minim pentru această poliță constituie 80 de lei!

Pilot Autoexpert

Regiunea transnistreană continuă să ne ”bucure” cu tot genul de invenții printre care și cartea verde pentru șoferi. Astfel, începând cu 1 martie, toți doritorii de a intra cu mașina în această regiune a căror maşini nu sunt înmatriculate în transnistria, sunt obligați să procure polița de asigurare obligatorie. Spre deosebire de tarifele pe care le aplică companiile de asigurare moldovenești, celea din transnistria variază în funcție de perioadă dar și de cilindreea mașinei.

Astfel, prețul minim pentru o perioadă de 15 zile în cazul autoturismelor cu o cilindree mai mică de 1600 cmc, constituie aproximativ 80 lei. Pentru mașinuile cu un volum motor de 1,6- 2,0 litri aceasta ajunge la 88 lei, în cazul mașinilor cu o cilindree care variază între 2.0 și 2,4 litri va trebui să scoateți din buzunar 96 lei, iar pentru mașinile cu o cilindree de 2,4 – 3,0 l volum polița va costa 120 lei.

Cel mai mare tarif este aplicat mașinilor cu o cilindre mai mare de 3,0 l volum pentru care va trebui să achitați aproximativ 240 lei. Totuși, pentru jumătate de an sau 12 luni, poliția de asigurare este semnificativ mai ieftină dacă o raportăm la numărul de zile aflate în transnistria. Apare o întrebare, cum va avea loc procesul de despăgubire a daunelor apărute în urma unui accident rutier și care sunt căile juridice de a ataca în instanța de judecată, dar și care este instanța de judecată competentă pentru acest lucru dacă compania de asigurare transnistreană va refuza achitarea daunelor?

poza are rol informativ

Comentarii