lukoil-banenr

Vrei să-ți cumperi un automobil din Germania ? Atunci trebuie neapărat să cunoști că ai putea avea probleme cu ea în Ungaria, autoritățile nu recunosc certificatele provizorii şi plăcuţele de înmatriculare cu „numere galbene” din Germania.

Pilot Autoexpert

Cel puțin așa susține Ambasada Republicii Moldova în Ungaria. Diplomații, au tras atenția că pe teritoriul Ungariei nu sunt recunoscute numerele de înmatriculare provizorie pe termen scurt, cu valabilitate de maxim 5 zile („numere galbene”), emise de autorităţile competente din Germania, această categorie de numere fiind prevăzută exclusiv pentru uzul pe teritoriul naţional al Germaniei.

În consecinţă, poliţia ungară procedează sistematic la confiscarea certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor prevăzute cu astfel de numere, la punerea sub sechestru a autovehiculelor respective şi la sancţionarea cu amenzi contravenţionale a conducătorilor acestora, misiunea diplomatică a Republicii Moldova neavând abilitarea şi posibilitatea de a interveni pentru retractarea măsurilor specificate.

Pentru a evita asemenea situaţii, este necesar ca persoanele care achiziţionează autovehicule din Germania şi doresc să le transporte, la volan, în Republica Moldova, cu tranzitarea teritoriului Ungariei, să solicite autorităţilor germane competente înmatricularea cu numere speciale pentru export „numere roşii”.

Comentarii