lukoil-banenr

VW Cross Polo apare la Geneva 2010

Pilot Autoexpert

VW Cross Polo va fi a doua mare noutate la Salonul de la Geneva după lansarea lui VW Polo GTI, cele două putând fi văzute extreme ale gamei Polo. Dacă GTI este versiunea sportivă mai joasă cu 15 mm decât un model standard, Cross Polo se leagă tot de cei 15 mm, pe care îi are însă plus la gardă faţă de Polo-ul obişnuit.

Prin protecţiile plastifiate de pe toate laturile şi barele de pe plafon, acest model câştigă un plus de masculinitate. Plasticul poate fi asortat cu şase culori şi cu jante negre, care aduc destul de mult cu cele de la Mini.

La interior pretinsul caracter de vehicul destinat activităţilor în afara oraşului se manifestă prin tapiţerie specială rezistentă la mizerie şi pedalier din aluminiu.

Bineînţeles, de tracţiune integrală nu este cazul, iar gama de motorizări, amplă de altfel, este calibrată pentru zonele mai degrabă urbane, existând trei motoare pe benzină şi trei Diesel, cu puteri între 70 şi 105 CP. DSG-ul este disponibil ca opţional, dar doar pentru cei care sunt dispuşi să comande unul dintre motoarele 1.4 85 CP sau 1.6 TDI de 90 CP. Pe viu îl vom vedea la Geneva 2010, iar în dealeri începând cu luna Mai.

 

Comentarii