lukoil-banenr

VW CrossBlue Coupe Concept – primele schiţe ale unui viitor SUV coupe din Wolfsburg

Constructorii auto europeni acordă o mare importanţă pieţei din China, astfel, nu miră faptul că și Volkswagen va fi prezent la Salonul Auto de la Shanghai cu un concept în premieră mondială. Iar o serie de schiţe apărute astăzi în presă anunţă premiera germanilor, care va purta numele CrossBlue Coupe Concept și va fi, astfel, un nou derivat al conceptului CrossBlue, dezvăluit în ianuarie cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Pilot Autoexpert

Prototipul vine cu o lungime totală de 4.89 metri, cu o lăţime de 2.02 metri şi dispune de un ampatament de 2.98 metri – dimensiuni împachetate într-un design agresiv, cu linii masculine, caracterizate de o nouă filosofie de design, ce ar urma să fie împrumutată şi de viitoarea modele de serie create de Volkswagen.

Oficialii VW au oferit și date referitoare la propulsie, astfel, puterea conceptului expus la Shanghai este asigurată de un motor V6, cu injecţie directă şi turbocompresor, asistat de două unităţi electrice, acest ansamblu fiind capabil să dezvolte 415 cai putere. Astfel de resurse impunătoare garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde şi un consum de numai 3 litri/100 de km, datorită intervenţiei celor două motoare electrice.

Comentarii