lukoil-banenr

VW Golf VII – automobilul anului 2013

Noul Golf este apreciat pentru echilibrul său şi pentru peformanţele deosebite în materie de siguranţă, consum de carburant, dinamică şi comfort. Habitaclul are un design clasic, cu instrumente analogice, este spaţioasă şi are materiale foarte bune, care contribuie la nivelul general de calitate.

Pilot Autoexpert

Volkswagen Golf VII a obţinut 414 puncte, dublu faţă de următorul clasat, Toyota GT86/ Subaru BRZ, care a primit 202 puncte. Pe locul trei s-a clasat Volvo V40, cu 189 puncte. Astfel, acesta devine al doilea titlu doilea titlul „Car of the Year” pentru Volkswagen Golf, după ce a treia generaţie a compactei a primit premiul în 1992. Merită reamintit şi faptul că, în cei 40 de ani de istorie ai modelului german, toate cele şapte generaţii ale lui Golf au ajuns pe podium în Car of the Year.

Alături de Renault Clio, Volkswagen Golf este singurul model care a reuşit să câştige de două ori titlul „Car of the Year”.

Această distincţie este acordată la Salonul Auto de la Geneva. În ediţia 2013, Golf s-a luptat cu alte şapte modele finaliste pentru premiul cel mare. Printre acestea se numără Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes-Benz A-Klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/ Toyota GT86 şi Volvo V40.

Juriul ediţiei 2013 al COTY adună 58 de membri care reprezintă 22 de ţări din Europa. Reprezentarea pe naţiuni în juriu este realizată în funcţie de importanţa pieţei auto la nivel European şi de importanţa sa în producţia de automobile. Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania au fiecare câte şase membri, iar celelalte ţări au mai puţini membri. Membrii juriului sunt aleşi în funcţie de competenţele personale, nu în funcţie de publicaţia pe care o reprezintă.

Comentarii