lukoil-banenr

VW Polo R – noul hot-hatch de 220 cai putere creat pentru celebrarea debutului în WRC

Volkswagen a considerat că debutul său oficial în WRC, programat pentru anul viitor, trebuie marcat cu un model aparte – un nou produs al familiei de performanţă R, care include în prezent modele ca Golf R şi Scirocco R.

Pilot Autoexpert

Nou-venitul membru al familiei se numeşte Polo R şi are la bază versiunea de WRC a modelului sub-compact. Pentru a sublinia acestă înrudire, Volkswagen a ataşat indicativul WRC modelului său de performanţă.

Sub capota noului hot-hatch se va afla un motor pe benzină, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 220 de cai putere. Unitatea este asistată de o cutie manuală cu şase rapoarte, ce va transmite bagajul de putere doar punţii faţă. Suficient pentru a putea accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 6.4 secunde şi pentru a atinge o viteză maximă de 243 km/h.

Resursele sunt completate de un look exterior mai agresiv, dominat de culorile albastru şi gri aplicate caroseriei. Designul este desăvârşit apoi de un body-kit care include un spoiler frontal nou, cu prize mari de aer, un eleron montat pe acoperiş şi un deflector înglobat în spoilerul spate. Jantele de 18 inch completează aspectul exterior alături de un disc de 16 centimetri şi etriere vopsite în albastrul tradiţional.

La interior, clienţii vor primi scaune sport de tip scoica, îmbrăcate în piele alcantara şi cusături contrastante.

Volkswagen a anunţat că va produce doar 2500 de exemplare ale noului Polo R WRC.

Volkswagen a mai confirmat oficial, de asemenea în cadrul evenimentului special, că Andreas Mikkelsen va fi al treilea pilot al echipei în sezonul 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri.

Конец формы

El va fi astfel coechipier cu Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala, care au fost confirmaţi anterior la echipă. Tot în cadrul evenimentului de lansare de la Monaco, Volkswagen a dezvăluit şi obiectivul pe care şi-l propune pentru prima sezon în competiţie: clasarea cu regularitate pe podium înainte de un asalt pentru victorii în 2014.

„După doi ani de dezvoltare, întreaga echipă este pregătită pentru startul sezonului. Săptămâna viitoare vom avea omologarea, iar cele două maşini pentru Raliul Monte Carlo sunt construite acum şi vor fi gata până la Crăciun. Avem multe de învăţat pe parcursul sezonului şi vrem să luptăm pentru podiumuri în 2013, pentru a fi pregătiţi să luptăm pentru victorii în sezonul 2014”, a declarat Jost Capito, şeful Volksvagen Motorsport.

Comentarii