lukoil-banenr

VW Up vs Seat Mii vs Skoda Citigo

Ca sa intelegem de la inceput care-i treaba cu cele trei autoturisme trebuie, ca mai intai de toate, sa deslusim misterul denumit Volkswagen Up. Dezvaluit in versiunea de serie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment desfasurat in urma cu numai trei luni, automobilul de oras al constructorului din Wolfsburg inlocuieste modelul Polo si ‘functioneaza’ ca donator pentru alte doua marci ale Grupului VAG – Seat, respectiv Skoda.

Pilot Autoexpert

Design Exterior:

Cu o lungime de aproximativ 3.54 metri si masurand in ampatament undeva in jurul a 2.42 metri, recent-lansatul Volkswagen Up poate gazdui confortabil pana la patru persoane. In plus, in ciuda dimensiunilor sale reduse, modelul de oras al constructorului german beneficiaza de un aspect placut privirii, ce contrazice zicala ‘toate masinile mici sunt urate!’.

 

Ca puncte principale de atractie precizam partea frontala atent-sculptata care, datorita liniilor sale, lasa impresia ca zambeste la noi. De asemenea, farurile se bucura de prezenta unor insertii de negru, in timp ce logo-ul Volkswagen reprezinta singurul detaliu cromat prezent in partea frontala.

Aceleasi linii si forme armonioase trasate in fata pot fi admirate si la nivelul profilului lateral, Up-ul urmand a-si cuceri viitorii clienti si prin partea din spate ce iese in evidenta datorita stopurilor pozitionate vertical si portbagajului inzestrat cu elemente realizate din sticla transparenta.

Aruncand un ochi in curtea celor de la Seat, dam peste modelul Mii care, fie vorba intre noi, reprezinta o gura serioasa de aer pentru constructorul spaniol. Comparativ cu geamanul Volkswagen Up, noul Seat Mii masoara 3.55 metri in lungime si beneficiaza de o parte frontala complet redesenata – parte frontala care, cel mai probabil, va da nastere multor controverse datorita designului sau nu tocmai reusit.

Trecand mai departe, observam ca geamurile laterale au capatat o cu totul alta forma, blocurile optice spate au fost redesenate, iar elementele din sticla transparenta de la nivelul portbagajului au disparut definitiv.

Ultimul, dar nu cel din urma, modelul Skoda Citigo propune probabil cel mai interesant design dintre cele trei automobile de oras oferite de Grupul Volkswagen.

La fel ca si in cazul noului Seat Mii, ultima creatie a constructorului ceh se diferentiaza de donorul Up prin partea frontala complet redesenata, noua forma a geamurilor laterale, blocurile optice redesenate si lipsa elementelor din sticla transparenta de la nivelul portbagajului. In plus, la 3.56 metri lungime, Skoda Citigo poate fi considerat fratele cel mare.

Design Interior:

In ceea ce priveste designul interior, diferentele nu doar ca sunt aproape insesizabile, ci sunt si aproape inexistente, acestea fiind date in special de echipamentele oferite cei trei constructori de renume mondial.

 

Asa cum precizam anterior, atat noul Volkswagen Up, cat si derivatele sale Seat Mii, respectiv Skoda Citigo ofera un ampatament de 2.42 metri. Drept urmare, cele trei automobile de oras pot gazdui la interior pana la patru pasageri, in timp ce portbagajul beneficiaza de un spatiu de incarcare de 251 litri – care poate fi extins pana la valoarea de 951 litri atunci cand se rabateaza bancheta spate.

Date Tehnice:

Pentru o reducere cat mai mare a cheltuielilor de dezvoltare si productie, Grupul Volkswagen a pregatit o gama de motorizari comuna pentru cele trei automobile de oras ale sale. Mai exact, atat VW Up, cat si Seat Mii sau Skoda Citigo sunt disponibile cu doua motoare pe benzina, dotate cu trei cilindri si capacitate de un litri.

Important de specificat, cumparatorii au la dispozitie doua versiuni de putere, de 60 sau 75 CP. Indiferent de alegerea pe care o vei face, este bine de stiut ca transmisia manuala in cinci trepte este oferita in standard. Referitor la consumurile de carburant, acestea sunt identice – 4.2 litri la 100 de kilometri pentru varianta de 60 CP, respectiv 4.3 litri la 100 de kilometri pentru modelul de 75 CP. In plus, cele trei automobile beneficiaza si de o versiune eco, propulsata de o unitate de un litru si 68 cai putere, alimentata cu gaz natural.

Ajunsi la final, concluzia este urmatoarea: Indiferent ca optezi pentru Volkswagen Up, Seat Mii sau Skoda Citigo, pachetul tehnic pe care il primesti este acelasi. De asemenea, acelasi lucru este in mare parte valabil si pentru interior sau dimensiuni, singurele diferente regasindu-se la nivelul exteriorului.

Comentarii