lukoil-banenr

VW va uimi publicul de la Worthersee cu conceptul unui Golf GTI de 503 CP

Pilot Autoexpert

Exponatul va ajunge în faţa a 150.000 de fani, adunaţi pe malul lacului Worthersee din Reifnitz, Austria, acesta fiind echipat cu un motor 3.0 V6 twin-turbo, care dezvoltă 503 CP. Unitatea este dezvoltată pentru a fi utilizată în compania platformei MQB.

Printre cifrele impresionante ale acestui concept merită a fi evidențiate următoarele: în raport cu un GTI standard, puterea a crescut cu 129%, cuplul arpaope a fost dublat, performanţele fiind mai mult decât sigus promiţătoare. Design-ul va fi la sigur unul foarte agresiv, Volkswagen prezentând la moment doar câteva schiţe ale noului lor concept.

Referitor la motorizarea acestui concept, unele voci spun că unitatea V6 twin-turbo ascunsă sub capota lui Design Vision GTI Concept ar putea ajunge în echiparea lui Porsche Macan Turbo, aceste zvonuri ne fiind confirmate de reprezentanţii concernului german. Puterea motorizării este strunită de o transmisie DSG ale cărei specificaţii sunt încă nedezvăluite, aceasta fiind mai capabilă decât toate DSG-urile din oferta actuală a germanilor.

Conceptul Design Vision GTI impresionează și prin capacitatea sa de a accelera în doar 3.9 secunde de la 0 la 100 km/h. Cu ce se mai deosebește de versiunea standard a lui GTI? Acest concept prezintă un sistem de tracţiune integrală (GTI-ul obișnuit se bucură doar de sistem de tracțiune pe puntea față), un şasiu sport special şi numeroase modificări la nivelul geometriei roţilor.

Comentarii