lukoil-banenr

W Motors Lykan Hypersport – hypercarul arab de 750 CP şi 3.4 milioane dolari!

Numit W Motors Lykan Hypersport, primul hypercar din istoria Orientului Mijlociu, dezvăluit recent la Salonul Auto de la Qatar, reuşeşte să impresioneze prin aspectului său SF, ce ne-ar face să gândim că este mai degrabă un concept car decât un automobil de producţie obişnuit. Tot la capitolul impresie merită a fi enumerate şi numeroasele inserţii, respectiv accente de aur, platină şi diamant, prezente atât în habitaclu, cât şi la nivel de exterior.

Pilot Autoexpert

La capitolul tehnic, primul hypercar din Orientul Mijlociu se poate lăuda cu prezenţa unui propulsor twin-turbo în şase cilindri, montat central, capabil să pună la dispoziţia celui aflat la volan 750 de cai putere şi 1.000 Nm, performanţe care îi permit teoretic să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde şi să atingă viteza maximă egală cu aproximativ 395 kilometri pe oră!

Doar şapte exemplare vor fi asamblate în Dubai, fiecare cu un preţ de 3,4 milioane de dolari americani. Toate cele şapte exemplare produse vor avea faruri cu LED-uri încrustate cu diamante, tapiserie din piele cusută cu fir de aur, un sistem 3D holografic de afişare a informaţiilor, un bord interactiv ID4Motion şi un serviciu non-stop de asistenţă. Iar în calitate de bonus, oferit celor care îşi vor permite unul din exemplarele, „primului hypercar al Orientului Mijlociu” va servi drept cadou un ceas în valoare de 200.000 de dolari americani.

Potrivit producătorului, dezvoltarea modelului Lykan HyperSport a durat şase ani, iar primele vehicule vor ajunge la proprietari în luna septembrie a anului 2013. W Motors plănuieşte să creeze un al doilea model, mai accesibil din punctul de vedere al preţului, denumit SuperSport.

Comentarii