lukoil-banenr

Wiesmann GT MF4-CS – un model aniversar la Geneva 2013

Wiesmann este un mic producător german de automobile sport, ale cărui creaţii sunt un tribut adus maşinilor sport britanice de altă dată.

Pilot Autoexpert

La Salonul Auto de la Geneva din acest an Wiesmann ne prezintă ultima creaţie a sa, modelul GT MF4-CS, care este un sportcar special deoarece marchează cei 25 de ani de existenţă de până acum ai micii firme teutone, fapt care merită garantat atenţia celor interesaţi de vehicule exotice exclusive. Şi care sunt dedicate în primul rând senzaţiilor tari în spatele volanului, de care se vor bucura doar 25 de clienţi – doarece acesta este numărul de exemplare GT MF4-CS care vor fi construite.

Faţă de un model MF4 obişnuit, versiunea de faţă, al cărei indicativ CS înseamnă ”ClubSport”, presupune o cură uşoară de slăbire: prin utilizarea fibrei de carbon pentru plafon şi a geamurilor din policarbonat, masa totală este redusă cu 20 kg.

Sub capota lui Wiesmann GT MF4-CS ”bate” o ”inimă” V8 de origine BMW, care dezvoltă 420 CP, rezultă că masa de 1.350 kg îi conferă automobilului un raport greutate/putere de 3,2 kg/CP, ceea ce promite senzaţii tari pe şosea sau circuit. Demarajul 0-100 km/h se realizează în 4,4 secunde, în timp ce viteza maximă se cifrează la 293 km/h.

Din cauză exclusivismul acestui model, Wiesmann GT MF4-CS are un preţ de 193.000 de euro, la care se mai adaugă alte mii sau zeci de mii de euro, în funcţie de preferinţele clienţilor în materie de personalizare.

Comentarii