lukoil-banenr

Wraith – cel mai puternic Rolls-Royce

Rolls-Royce ne spune că întruchipează spiritul creatorului, împreună cu „un strop de dramatism”. Frumos. Corpul zvelt, cu ecartament mărit al punţii spate şi cu ampatament mai scurt decât al lui Ghost are rolul de a reflecta „atletul pregătit să ia startul”, tablou din care producătorul s-a inspirat.

Pilot Autoexpert

Asta mai înseamnă şi că britanicii vor să impresioneze, cu noul său model, clientela mai tânără.

Sub capotă se află o versiune mai puternică a motorului V12 de 6,6 litri twin-turbo, care produce aici 632 CP şi 799 Nm, serviţi printr-o cutie automată ZF în opt trepte roţilor din spate, care vor accelera impozantul Wraith către suta de kilometri pe oră în 4,4 secunde (cu 0,3 sec. mai rapid decât Ghost) şi către o viteză maximă demnă de cele mai performante autobanuri germane.

În timp ce suspensia a fost rigidizată pentru a minimaliza ruliul ţi în timp ce direcţia a fost întărită, s-a spus că Wraith continuă să se deplaseze ca „pe un pat de aer”.

De asemenea, Wraith a primit şi Satellite Aided Transmission care foloseşte GPS-ul pentru a scana suprafeţele dinaintea automobilului, anticipând următoarea mişcare a şoferului şi selectând treapta de viteză „corespunzătoare” situaţiei.

La interior dispui de 1.340 de lămpi din fibră optică ţesute manual în plafon – imitând un „cer plin de stele” – împreună cu uşi cu balamale posterioare, inserţii din lemn şi “tone” de piele. Are spaţiu suficient pentru patru persoane, chiar dacă accesul la locurile din spate nu este cel mai facil.

Preţurile în Europa pornesc de la 245.000 euro, poziţionându-se ca valoare între limuzinele Ghost şi Phantom.

Comentarii