lukoil-banenr

Zagato a pregătit o nouă bijuterie – AC 378 GT

Cred că nimeni n-ar avea ceva de obiectat dacă, fiind puși să alegem două trăsături comune pe care le au italienii și englezii, am alege stilul și eleganța. Prin urmare, atunci când italienii de la Zagato și britanicii de la AC și-au unit forțele, eram îndreptățiți să avem așteptări mari. Și nu ne-au dezamăgit.

Pilot Autoexpert

În cazul în care aceste nume nu-ți spun mare lucru, noi îți venim în ajutor. Britanicii de la AC reprezintă un nume cu tradiție în lumea auto, fiind unii dintre cei mai vechi producători din acest domeniu. De-a lungul istoriei care a început în 1902, probabil cel mai important moment a fost colaborarea cu Caroll Shelby, lansând împreună AC Cobra. Din păcate însă, în ultimii ani au căzut ușor, ușor în anonimat. Zagato, pe de altă parte, are multe colaborări la activ, printre care și cea cu un alt italian, Perano. Rezultatul muncii lor de atunci a fost frumosul concept Z-One, care ulterior a ajuns și pe străzi.

Acum, Zagato vrea să-i reînvine pe britanicii de la AC și lansează împreună un nou model, avându-l la bază pe Z-One. La exterior, modelul botezat AC 378 GT Zagato va păstra multe din elementele „fratelui mai mare” Z-One. Sub caroserie, un motor V8 de 6,2 litri, amplasat în față, va transmite punții spate, prin intermediul unei transmisii manuale, în 6 trepte, o putere de până la 434 CP. Astfel, AC 378 GT Zagato poate prinde 100 km/h în 4 secunde și o viteză de aproape 300 km/h.

Rodul muncii anglo-italiene va lua naștere la fabrica din Port Elizabeth (Africa de Sud) până acum fiind fabricate 10 exemplare. Prețul a rămas secret pentru moment, însă dacă luăm în considerare că Z-One a costat aproape 70.000 lire, ar trebui să te apuci de pe acum să pui banii la ciorap pentru modelul AC 378 GT Zagato… asta daca mai prinzi vreun exemplar.

Comentarii